За нас

Нашият екип
Зад нашите продукти с високо качество и голям асортимент стоят специалисти с богат опит. Искаме да ви представим водещите фигури в нашия екип.

  • Главен Декоратор Филип Александров Славов                                                                                                   

Най-новият член на екипа на сладкарска къща Козница е Дизайнер с главно „Д“, при това във всички възможни аспекти, които се отнасят до дизайна и стила. През цялата си кариера до момента Филип не спира да се развива и да усъвършенства уменията си, да търси нови предизвикателства, да трупа нови знания и опит. Филип стартира обучението си с дизайн – на мебели в Техникум дървообработване, вътрешна архитектура и дърворезба, където изучава Конструиране на мебели, вътрешна архитектура, технология на мебелното производство, техническо чертане. След това продължава да специализира дизайн, но в друга сфера - Шев, мода лукс, атр-дизайн, висша мода. Филип не спира до тук и следва История на изкуството и културата в Нов Български Университет – История, естетика, колекции и колекционерство, живопис, философия, психология, религии, етнология, Античност, Средновековие, Ново време. След това продължава да създава изкуство, но в бижутерията, където се занимава с Моделиране и изработка на бижута, злато и сребро.

Вече повече от 15 години Филип твори в сладкарския бизнес. Той е работил в най-престижните сладкарници, където е бил отговорен за Аранжирането на витрини, зали и екстериор за кетъринг, склуптуриране, рисуване и декориране на 3D торти и т.н.

През 2007 г. като пратеник на EURO TOQUES България в Римини, Италия, печели сребърен и бронзов медал от Италианската кулинарна асоциацияИталианската кулинарна асоциация на международното изложение-състезание ArtisticaПрез 2006 Евро-Ток България провежда тридневен семинар за обучители в СПГХСТ, където лектори е Филип Славов, художник-декоратор. Филип е доказан професионалист, а в това сами ще се убедите, като се насладите на шедьоврите му!

     

  • Шоколатиер Деян Чиллев

Деян Димитров Чиллев е нашият болярин от Велико Търново. Деян е дипломиран магистър Психолог от Великотърновския Университет, но продължава да се развива и взима втора магистратура специалност Маркетинг и Реклама към БАН. Малко по-късно в житейския си път той започва случайно работа като сладкар в елитно столично заведение. Това обръща целия му мироглед и сблъсъкът със шоколада променя живота му. Завършва Технология на Храненето и взима трета магистърска специалност във Варненския Университет. Течен, тъмен, бял и цветен – шоколадът става най-добрия приятел и враг на Деян. Да разкрие тайните му, му коства безсънни нощи и изтощителни дни. За нашия екип Деян Чиллев е открит от Executive Chef Димитър Клаклов. За търпението и любовта към шоколатиерството, Деян е възнаграден с допълнителни участия в семинари и курсове, които го отвеждат в Логано, Швейцария – перлата на шоколатиерството в Европа, в Римини, Италия – на обмяна на опит. В работен процес по време на курс с гост – Шеф Olivier Manron от световната висша сладкарска верига и школа LenotreParis, бива поканен като единствен представител на България за участие в международен семинар по Шоколатиерство, който ще се проведе в Париж, Франция тази есен. Интересна и сладка е историята на нашия талант Деян… Заповядайте да вкусите от ръчно приготвените уникални бонбони, трюфели и шоколади на Chef Chocolatier Деян Чиллев.

  •  

Нашата концепция

     В днешно време всички живеем много натоварен и забързан живот, стресът става все по-голям, затова и качеството на храната става все по-важно в ежедневието ни. Ние вярваме, че здравето ни зависи от храната и точно това е основата на нашата концепция. Домашно приготвената храна е най-вкусна и полезна, а когато е съчетана с невероятни рецепти, висококачествени продукти и сготвена от професионалисти с богат опит, резултатът е истинско произведение на изкуството.

Това е и нашето мото
„Ние не правим торти, а произведения на изкуството!“ 

Нашето меню е разработено с много внимание и любов. Всичко се приготвя на място, което е гаранция за пресни изделия. При сътворяването на нашите шедьоври ние използваме продукти с най-високо качество, естествени оцветители и аромати. Изделията ни несъдържат изкуствени оцветители, консерванти, растителни мазнини.

Нашият екип разработва специални рецепти, изключително на основата на натурални продукти. Шоколадовите ни изделия са на основата на най-висококачествени белгийски, френски и италиански шоколади и продукти. Работим с нехидрогенирани и естествени мазнини, изключително със животинска натурална сметана, с млечни продукти на световно известната марка Elle&Vire. Дизайнерските ни торти са разработени въз основа на цветна гама от натурални оцветители, с което се гордеем.

Сладоледът ни се приготвя на място с пастьоризация от първокачествено мляко и продукти, със свежи, специално подбрани пресни плодове. Крайният резултат е толкова добър, че Джелатериите могат да ни завидят.

В изготвянето на асортимента на сладкарницата сме се постарали да задоволим и най-претенциозните вкусове, както и да предложим голямо разнообразие от продукти. Нашето меню е балансирана комбинация от класически десерти по стари, изпитани рецепти и съобразени с новите тенденции и здравословното хранене изделия.

Предлагаме продукти за всеки повод и вкус - огромно разнообразие от торти за Вашия празник, свежи пайове и тарти, кремове и трайфъли, дребни сладки и соленки, френски макарони, петифури, мъфини, еклери, сиропирани десерти, сладолед, закуски.

Обърнете специално внимание на шоколадовите ни продукти! Заслужава си! Всички те са внимателно разработени от нашия майстор-шоколатиер, ръчно приготвени с най-висококачествения белгийски шоколад Barry Callebaut.